20 ting, du ikke vidste om Lance Armstrong


Vi har læst det mange gange. Han vandt 7 Tour de France-sejr, et utal af andre sejre: triatlon, enkeltstarter, besejrede kræften i en alder af 27 og fik fem børn. Vi læste også, at han august i år (tvunget af USADA) måtte opgive sine sejre, og at han endeligt opgav sit navn i sin egen organisation, Lance Armstrong Foundation, for at sikre brandets overlevelse. Men hvad er sådan en bemærkelsesværdig og besynderlig mands ophav? Vidste vi …?

 1. At Lance Armstrong blev født ind i en familie, der ikke havde meget og måtte kæmpe for alle sejre og smør på brødet. Men først og fremmest blev født af en mor, der gav ham viljen til sejr.
 2. At hans mor, Linda Monneyham, kun var 17 år, da hun fødte Lance, der med en vægt på hele 4,426 kg var en meget stor baby i forhold til den spinkle Linda, der er knap 160 cm høj og vejer 48 kg.
 3. At Lance var Lindas ønskebarn.
 4. At hun var stolt af ham fra det sekund, hun følte ham inde i maven, og at hun skjulte sin graviditet så længe som muligt for at være sikker på, at ingen kunne blande sig i, at hun i en alder af kun 17 valgte at blive mor.
 5. At Linda og Lances far blev skilt allerede, da Lance var 2 år, men at det var ikke noget, der gik hverken Linda eller Lance på, for Linda talte aldrig om Gunderson, som Lances far hedder. Hun havde ikke brug for at tale om ham, og Lance ville ikke vide noget.
 6. At Lance Armstrongs syn på sin far er meget kynisk. For hvad skal man bruge et menneske til, der alligevel ikke er der? Selv siger han: ”Han var en ikke-faktor – medmindre man regner hans fravær for en faktor. Blot fordi han tilvejebragte det dna, der skabte mig, bliver han ikke min far, og hvad mig angår, er der intet imellem os, absolut ingen forbindelse.”
 7. At Linda Monneyham lærte Lance at gøre enhver forhindring til en mulighed. Hun kæmpede for at tjene penge, for at tage skridtene op ad karrierestigen og mest af alt kæmpede hun mod verdens barske holdning om, at ”du skal ikke tro, du er noget”, og ”du kan da ikke noget”. Hun gav sin søn al den tillid, han havde brug for, og vendte al modgang til medgang – fortalte ham det modsatte af, hvad den hårde verden sagde. ”Gør alt negativt til positivt,” sagde hun.
 8. At Lance Armstrong snød sig til at deltage i konkurrencer, da han var yngre end de ofte påkrævede 16 år.
 9. At Lance startede med at svømme og løbe, før hans kærlighed faldt på cyklen.
 10. At Lance trodsede alle odds og overvandt kræften med en overlevelsesprocent på 3?
 11. At Lance Armstrongs første kone blev kaldt Kir?
 12. At Kir og Lance undfangede sine første børn ved hjælp af kunstig befrugtning, fordi Lance Armstrong efter kemoen ikke var i stand til at få børn naturligt.
 13. At Lance Armstrong hadede Europa den første tid, han boede der.
 14. At han blev kaldt Toro de Texas af den spanske presse, fordi han var så aggressiv i sine udbrud og kom fra Texas.
 15. At han elsker at spise mexikansk mad og blev ganske tyk af at spise for meget af den, fordi han i en kort periode havde besluttet at droppe cykelsporten og bare lå på sofaen og spiste og så tv.
 16. At han har spillet meget golf sideløbende.
 17. At han elsker at gøre alting hurtigt. At køre bil hurtigt (Lance Armstrong har altid haft hurtige biler i sin garage), træffe hurtige beslutninger, gå hurtigt.
 18. At han har datet og været forlovet med Sheryl Crow.
 19. At kemoen gjorde, at han tabte sig så meget i vægt (som han aldrig tog på igen), at han blev bedre egnet som bjergrytter, fordi det netop kræver en spinkel og let krop, der kan klatre op ad de stejle skåninger.
 20. At Lance sjældent ser tilbage (i mental forstand). For som han siger: ” Man kan ikke side på cyklen og ærgre sig over fortiden, man er nødt til at at være 100 % fokuseret på nu’et, hvis man vil vinde en Tour de France.”

Kilde: CykelPuls – Tour de France

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s