Krydset ved Nørre Allé og Tagensvej


Krydset ved Nørre Allé og Tagensvej er et af de mest trafikerede lyskryds i København. Cykler man ned ad Nørre Allé, skal man altid vente en evighed, før lyssignalet skifter til grønt. – Og når man så endelig skal over, har man kun få sekunder, før signalet skifter igen.

Det burde da være muligt at regulere signalerne, så man ikke skal spilde halvdelen af eftermiddagen, for derefter at kamp-stresse når man skal passere.

Det uhensigtsmæssige lyskryds er farligt for både fodgængere og cyklister. – Der kommer biler fra alle sider med høj hastighed, og da man kun har få øjeblikke til at passere, er der stor chance for at blive fanget midt i et rødt signal, hvor bilerne allerede er begyndt at køre.

Kommunen burde ændre signal-intervallerne og skærpe sikkerheden for cyklister og forgængere.

Reklamer

2 thoughts on “Krydset ved Nørre Allé og Tagensvej

 1. Fornuftigt og (af uransageligt årsager) nødvendigt indlæg!

  Jeg ventede på grønt ved samme overgang i dag i (hver der i hvert fald føltes som) 5 minutter sammen med bl.a. en kvinde med barnevogn, og alle måtte vi løbe over for rødt det sidste stykke – for ikke at strande ude midt i krydset i (igen) 5 minutter med bilos i hovedet.
  Det lignede en karrikatur på en storby fra 80erne, hvor mennesker hopper og springer for bilerne.

  De lange ventetider gør også at antallet af venstresvingende cyklister hober sig op, så der faktisk ikke er plads, hvilket også er en farlig situation.

  Sidst skal nævnes den ubehagelige tension, der bygger sig op. Man venter så længe, at man begynde at betvivle systemet. Det er forståeligt, men det gør også at nogen tager temmelig store chancer eller i bedste fald bare sukker/snerrer af nabocyklisten…

  Intet af ovenstående er god stil i cykelbyen – som ellers brilliere på så mange andre punkter!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s