Cyklernes tendens | Cykler indtager storbyerne


Cyklerne indtager de europæiske storbyer

Nogle mener, at der er sket en revolution i byer som København, London og Berlin. Blandt cykel- og avisbude, der ellers er kendte for at fare gennem byen på hurtige racercykler, er der opstået et nyt fænomen. Der er længere i mellem, de ellers populære, mountainbikes og banecykler, der nu er overhalet af de mere praktiske og robuste bycykler eller citybikes.

Miljø, etik og sundhed

Derudover har værdier som miljø, etik og sundhed vundet større plads hos byboerne i dag, hvorfor antallet af cyklister er eksploderet den seneste tid. Den økonomiske krise har ligeledes ændret folks syn på transportmidler, der ikke længere behøver at udstråle luksus og eksklusivitet. Det er blevet moderigtigt at være sund, økonomisk og praktisk, hvilket er tydeligt blandt folks valg af cykler. – Den moderne cykel skal gøre din hverdag nemmere.

Cyklerne springer trafikken over

De trafikale problemer i Europas storbyer, har ligeledes haft indflydelse på befolkningens transport-vaner. Bor eller arbejder man, i eller tæt på en storby, kan det sjældent betale sig at tage bilen, der bliver mere tidkrævende og dyrere, både i brændstof, men også i parkeringsafgifter.

Cyklernes tendens

Tendensen er tydelig. – Cykelhandlerne, der ellers har promoveret dyre mountainbikes og racercykler op gennem 90’erne og starten af 00’erne, er nu begyndt at fokusere mere på de praktiske bycykler. Efterspørgslen på de bekvemme ”havelåger” stiger år for år, – folk vil have cykler der virker, og cykler, der kan lette den ellers travle hverdag.

Kvalitet, mærke og lovkrav

Cyklerne skal naturligvis stadig være produceret af kvalitetsmaterialer, men det er ikke vigtigt om der står Shimano eller et andet kendt varemærke på cyklen. Det er derimod vigtigt, at cyklerne overholder lovkrav til reflekser og lys.

Europæisk standard og godkendelse af cykler

Mange forbrugere, som går højere op i sikkerhed, efterspørger cykler, der er godkendte efter de Europæiske standarder for sikkerhed.

EN 14764: City- og turcykler – Sikkerhedskrav og testmetoder
EN 14765: Cykler for børn – Sikkerhedskrav og testmetoder
EN 14766: Mountainbikes – Sikkerhedskrav og testmetoder
EN 14781: Racercykler – Sikkerhedskrav og testmetoder
EN 14872: Cykler – Tilbehør og baggagebæger til cykler
EN 15194: Cykler – Elcykler – ”Electrically power assisted cycles” eller EPAC

De Europæiske standarder er din garanti for kvalitet, så det anbefales at kontrollere om disse er overholdt når valget falder på en ny cykel.

Reklamer

One thought on “Cyklernes tendens | Cykler indtager storbyerne

  1. Ja, der er kommet flere cykler og citycykler i byen, men det er langt fra nok. Jeg bor i København og trafikken bliver bare værre og værre for hver dag der går.

    Flere burde hoppe på cyklen i stedet for at tage bilen – det kan for øvrigt slet ikke svare sig, man sparer hurtigt halvdelen af transporttiden hvis man skal ind til city.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s