Den moderne cykel | Praktisk, sikker og slidstærk


Den moderne cykel skal være praktisk, holdbar og sikker

Cyklen er stadig verdens mest populære transportmiddel, især når det kommer til tætbefolkede byområder. Det er oftest den letteste og hurtigste vej frem gennem bytrafikken, hvorfor flere og flere vælger dette praktiske transportmiddel. Og for dem, der boer i byen, er det helt utænkeligt at skulle undvære sin cykel.

Cyklisternes fordele

Flere og flere kommuner har fået øjnene op for de mange fordele, der er ved at få flere cyklister i byen. Sundhedsstyrelsen har flere gange påvist, at man kan nedbringe mængden af hospitalsindlæggelser og langtidssyge, ved bare at få folk til at cykle nogle få kilometer om ugen.

De øgede mængder af cyklister nedbringer ydermere forureningen i byerne, hvorfor mange byer, inkl. København, er begyndt at tage større hensyn til cyklisternes forhold. Som et resultat heraf, kan cyklister i mange dele af landet nu glæde sig over bredere cykelstier i mange byområder.

Trafiksikkerhed

Vi husker alle da Poul Nyrup troppede op på fjernsyn i 90’erne iklædt en overdimensionerede cykelhjelm samtidig med, at han proklamerede sit valgløfte om medvind på cykelstierne. – Nej, køn var han ikke, men han satte trenden for en hel ny generation af cyklister, der i større grad værner om deres helbred og sikkerhed.

Der sker mange uheld hvert år i trafikken, især lastbilerne har svært ved at se cyklerne, hvorfor Rådet for Sikker Trafik har ført massive kampagner, på netop dette område, i 2011.

Ha’ cykeludstyret i orden

Det er endnu ikke et lovkrav, at skulle bære cykelhjelm, men man kan sagtens forestille sig, at der er et lovforslag på trapperne. – Derimod er det et lovkrav, at have reflekser og lys på sin cykel.

Det er dog ikke kun sikkerhedsudstyret, der skal være i orden. – Hvis man skal have en praktisk cykel, skal der helst både være støttefod, bagagebæger, gearer, en behagelig saddel, ringeklokke, m.m. Dette er en af grundene til at bycyklen er blevet så populær, – den kan nemlig det hele. Udover at være udstyret med det lovkravsmæssige tilbehør, har bycykler som regel det der skal til for at gøre en cykel både praktisk, sikker og behagelig; og ikke mindst modstandsdygtig over for byernes, nogen gange, lidt hårde behandling af cyklerne (navnlig nattelivet). Læs også omkring gode råd til hvordan du vedligeholder din cykel.

Reklamer

One thought on “Den moderne cykel | Praktisk, sikker og slidstærk

  1. Jeg er helt enig. En cykel skal frem for alt være praktisk og nem at vedligeholde. Derudover er det en klar fordel, hvis den ikke koster en bondegård. Jeg har købt min i Coops webshop:

    http://www.nettorvet.dk/kategori/sport-og-fritid/cykler-og-tilbehoer/damecykler

    Der er et stort udvalg af cykler til stort set ingen penge; og så står der at cyklerne er godkendt efter nogen EU regler, så mon ikke kvaliteten er i orden. Der har i hvert fald ikke været noget at klage over indtil videre.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s