Cykler | Gode råd til hvordan du vedligeholder din cykel


Vedligehold din cykel

Cyklen er et af de mest økonomiske transportmidler, men det kan være dyrt hvis du ikke vedligeholder din cykel. Den danske vinter er lang og hård – især når det kommer til din cykel. De store mængder regn, slud, sne og vejsalt er en hver cykels værste mareridt. Derudover kræver cykler kærlighed, og hvis de ikke får det, straffes pengepungen. Nedenfor kan du se nogle gode råd til hvordan du får din cykel til at holde, og dermed spare de dyre reparationer hos cykelhandleren.

Vask din cykel efter behov

Bruger man sin cykel i vintermånederne, skal man sørge for at vaske salt og snavs væk. Vejsalt er noget af det værste du kan udsætte din cykel for – Salt fremmer rust og tæring, så fjernes det ikke i tide, kan du få dig nogle grimme (og dyre) overraskelser. Der er dog også grund til at vaske sin cykel om sommeren. – Her anbefales det at vaske sin cykel 1-2 gange om måneden, alt efter hvor meget man bruger den. Undgå avancerede rengøringsmidler, det bedste for din cykel er en kærlig hånd og lidt sæbevand.

Smør din cykel grundigt

Når du har vasket din cykel, er det vigtigt at du smører alle de mekaniske dele grundigt. Det anbefales at bruge en fed olie eller fedt til kæden så det arbejder sig ind. Hvis du skal have strammet din cykelkæde, er det vigtigt at du smører den inden da.

Cykeldæk

Cykler du meget i byen, ved du også at der tit ligger glasskår fra weekendens fester. Det er ikke altid man lige når at se en smadret ølflaske før det er for sent, og hvis du ikke lige selv kan eller vil tage fat i lappegrejet, er det både en tidskrævende og dyr affære at skulle forbi cykelhandleren. Det anbefales derfor at investere i et sæt kevlar dæk – det kan godt være de koster lidt mere (ca. 300,- pr stk), med til gengæld punkterer de sjælendt.

Sørg også for at kontrollere dit dæktryk med jævne mellemrum. Et fladt dæk, kan både ødelægge dine fælge, men det slider også på selve dækket. Undgå at stille din cykel i solen, hvis du kan – varmen fra solen gør nemlig din dæk flade.

Gode tilbud på cykler

Er du på udkig efter en ny cykel, men har du ikke de store spender-bukser på, kan det anbefales, at tage et smut forbi Nettorvets Cykler & Tilbehør. Her finder du cykler af mærkerne Rocky og Mustang, som har special-designede dele, som er særligt udviklet til det danske klima. Herudover er cykler certificeret af EN-standarder, som er en garanti for kvalitet og sikkerhed.

Reklamer

2 thoughts on “Cykler | Gode råd til hvordan du vedligeholder din cykel

  1. Super, tak for de gode fif 🙂 Min gamle cykel trænger virkelig til en overhaling så det bliver nok en større omgang, men ikke desto mindre så får den en tur her i weekenden.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s